Wat een heerlijke avond!

Een volle zaal met mensen die duidelijk zin hadden in een avondje uit, er werd spontaan meegeklapt en gezongen en daar leende het afwisselende repertoire van Shantykoor Westenwind en Muzidima’s zich ook goed voor.

De mannen van Shantykoor Westenwind leken er toch wat moeite mee te hebben om Amersfoort en Nederland achter zich te laten. Dáár hebben de Muzidima’s natuurlijk alle begrip voor want de Muzidima’s zijn ook dol op Amersfoort met zijn gezellige kroegjes, pleinen en….leuke festivals. Maar waarom moesten de mannen nou eerst nog bij de vrouw van Schipper Kee op bezoek voordat zij via Ameland het ruime sop kozen!?

De Muzidima’s hebben er een feestje van gemaakt, met swingnummers zoals Bonnie en natuurlijk de solo met de wijze raad van Trix….om vooral nóóit verliefd te worden, kwam voor velen gelukkig te laat.
Zeilen op de Wind van Vandaag van Purper en The Rose van Bette Midler werden als prachtige luisternummers zeer gewaardeerd en het was even muisstil in de zaal voordat er een luid applaus klonk.
Te laat hoorden wij dat er een heus dameswandelclubje op een van de voorste rijen in het publiek zat! Tja….hadden we dat eerder geweten….dan waren we met De Wandelclub van Jasperina de Jong over het Brandende Zand van Anneke Gronloh nog even de duinen ingelopen.
Grote hilariteit in de zaal toen wij ‘Dankzij mijn man’ (Stand By Your Man) een hertaling van de hand van Jan Rot ten gehore brachten.

Het eerste contact voor dit (uitgestelde) concert werd al in januari 2020 gelegd nadat een aantal zangers van Westenwind ons gezien en gehoord had in Winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden. Daar brachten wij tijdens een kerstoptreden lichtpuntjes in de donkere dagen voor kerstmis.
Tijdens de beperkingen door COVID-19 werden de uitgestelde optredens lichtpuntjes om naar uit te kijken. De vele enthousiaste reacties en complimenten over onze verstaanbaarheid, muziekkeuze en kleding, doen vermoeden dat wij bij dit optreden lichtpuntjes waren.