2020 Zou een druk jaar worden voor de Muzidima’s….., maar dat liep toch allemaal anders!

Zoals elk jaar begon JANUARI met vrolijke nieuwjaarsconcerten.

FEBRUARI stond vooral in het teken van geschikt repertoire uitzoeken voor onze bijdrage aan het Fidelio bevrijdingsconcert “We’ll meet again….” waarmee 75 jaar bevrijding gevierd zou worden.

Begin MAART maakten wij kennis met de zangers van Shantykoor Westenwind uit Amersfoort. Wij zouden deze zeebonken muzikaal vergezellen op hun wereldreis ‘Van Amersfoort naar Carlington”.

Inmiddels verspreidt zich in 2020 een virus over de wereld. Waar we ons eerst nog lacherig verontschuldigden als we kuchten, drong het in MAART pas goed tot ons door….. corona is niet zomaar een griepje! Het is een virus waar wij onszelf en anderen tegen moeten beschermen en dus blijven ook de Muzidima’s zoveel mogelijk thuis.

Onze optredens voor NLDoet op 13 maart 2020 in WZC Beukenstein in Driebergen en Amandelhof / Charim in Zeist waren de eerste optredens die wij in goed overleg uitgesteld hebben. Ons aanbod staat nog steeds….en wij zijn benieuwd wanneer deze optredens door kunnen gaan.

In APRIL géén 20e editie van het Smartlappenfestival Amersfoort én geen concert met shantykoor Westenwind. Ook alle optredens rondom koningsdag konden niet doorgaan want iedereen bleef nog steeds zo veel mogelijk thuis!

Het groots opgezette bevrijdingsconcert van Fidelio op 5 MEI in De Camp gaat ook niet door maar….. wij besluiten wél de mooie nummers in ons repertoire te houden.

Bij elkaar komen mocht weer vanaf 1 JUNI dus dat deden wij ook, en wel op zeer ludieke wijze. Zingen kan ook weer afstand, ruimte en ventilatie zijn hierbij van belang….., gelukkig heeft onze sponsor Gebr. van Egdom Transport, Op- en Overslag ruimte genoeg.

De Muzidima’s oefenen in JULI op 1,5 mtr van elkaar en dát vraagt toch wel wat oefening en…. hoe klinkt dat dan tijdens een optreden? In het Atrium van de Orangerie in Woudenberg klonk het fantastisch en daar konden de bewoners ook op veilige afstand vanaf de galerij bij hun voordeur naar ons luisteren.

AUGUSTUS vakantietijd maar dit jaar géén vakantiestop, omdat wij het zingen zo missen oefenen wij in wisselende samenstelling en zelfs op het vakantieadres van één van de Muzidima’s.

Vrolijke berichten in SEPTEMBER….! Als de coronamaatregelen het toelaten verzorgen de Muzidima’s in december een optreden voor Vereniging ‘Senioren Belangen’ Woudenberg/Scherpenzeel/Renswoude. Zij organiseren een diner bij Schimmel 1885 en wij zorgen voor een muzikale omlijsting.

In OKTOBER staan de Muzidima’s te popelen om weer aan de slag te gaan met nieuw repertoire, te meer omdat wij dat samen met Paul Brandsma een geweldig creatieve muzikale duizendpoot als zangcoach gaan doen.
Helaas moeten we nog even geduld hebben tot we weer met meer dan zes personen bij elkaar mogen komen.
Tot die tijd doen we allemaal thuis ons eigen creatieve ding op Muzidimagebied.

Dan horen wij in NOVEMBER dat de diners van Senioren Belangen bij Schimmel 1885 in december niet door kunnen gaan i.v.m. de strengere coronamaatregelen. Jammer natuurlijk, maar van uitstel komt géén afstel Als het in de loop van 2021 weer mogelijk is om met meer dan 100 personen samen te komen pakt de organisatie de draad weer op.

DECEMBER is voor ons Muzidima’s altijd een drukke maand met veel optredens waarbij we mensen blij maken met onze liedjes en vrolijke uitstraling.

Inmiddels is het JANUARI 2021 en komen er vaccins beschikbaar en gloort er licht aan het eind van de tunnel. Tot die tijd doen de Muzidima’s voorzichtig maar neem van ons aan dat wij staan te popelen om weer op te treden.

De Muzidima’s wensen u een schitterend en bovenal een gezond 2021 toe waarin we u snel weer persoonlijk hopen te ontmoeten tijdens onze optredens.