Senioren Belangen Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude

Na anderhalf jaar corona konden dan toch eindelijk de reeds lang geplande diners bij Schimmel 1885 doorgaan.

Toen twee Muzidima’s zich vorig jaar opgaven voor het diner van Senioren Belangen, wilden de andere Dima’s mee, maar….. één was er toen nog geen lid, twee zijn nu nog véél te jong en een komt er uit Leusden.
Maar de Muzidima’s wilden ook graag weer optreden en wat is er dan leuker dan dat voor de senioren van Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude te doen. Zo is ons aanbod ontstaan.

In de prachtig verbouwde en gerestylede Geeresteinzaal was het heerlijk zingen, dat bleek meteen al tijdens de soundcheck en later in een volle zaal met honderd gasten was het geluid fantastisch.

Met een afwisselende mix van herkenbare liedjes van vervlogen tijden tot nu zongen wij de tijd tussen de gangen van het diner vol. Het was geweldig om te zien dat de gasten het zo naar hun zin hadden.

Voor de Muzidima’s waren dit de eerste optredens na de coronabeperkingen en wij hebben ervan genoten. En…. dat diner met zes Dima’s kan er nu toch nog van komen, want wij kregen als dank allemaal een dinerbon voor Schimmel en een prachtig boeket.

Optreden voor Senioren Belangen bij Schimmel 1885

Zoals u ook al op onze Facebookpagina heeft kunnen lezen én horen zijn de Muzidima’s alweer geruime tijd aan het zingen, en dus…. zijn we er ook helemaal klaar voor om weer voor u op te treden.

Aanstaande vrijdag treden wij op tijdens het diner dat Senioren Belangen Woudenberg Scherpenzeel Renswoude voor haar leden heeft georganiseerd.
Schimmel 1885 verzorgt een heerlijk diner en de Muzidima’s zorgen voor de muzikale intermezzo’s.

Sinds half juni zijn we volop aan de slag gegaan om ons bestaande repertoire weer mooi te laten klinken. Ook vonden wij het tijd om wat nieuwe nummers aan ons repertoire toe te voegen. Onze nieuwe zangcoach Paul Brandsma heeft deze nummers van geweldige arrangementen voorzien.

Maar we hebben nog een nieuw gezicht in ons midden. André Vos een geluidstechnicus die zijn sporen op het gebied van geluidstechniek al ruimschoots verdiend heeft. Nu neemt hij de tijd om ons geluid te regelen en… en passant leren wij ook nog wat extra over microfoontechniek.

Muzidima’s in coronatijd

2020 Zou een druk jaar worden voor de Muzidima’s….., maar dat liep toch allemaal anders!

Zoals elk jaar begon JANUARI met vrolijke nieuwjaarsconcerten.

FEBRUARI stond vooral in het teken van geschikt repertoire uitzoeken voor onze bijdrage aan het Fidelio bevrijdingsconcert “We’ll meet again….” waarmee 75 jaar bevrijding gevierd zou worden.

Begin MAART maakten wij kennis met de zangers van Shantykoor Westenwind uit Amersfoort. Wij zouden deze zeebonken muzikaal vergezellen op hun wereldreis ‘Van Amersfoort naar Carlington”.

Inmiddels verspreidt zich in 2020 een virus over de wereld. Waar we ons eerst nog lacherig verontschuldigden als we kuchten, drong het in MAART pas goed tot ons door….. corona is niet zomaar een griepje! Het is een virus waar wij onszelf en anderen tegen moeten beschermen en dus blijven ook de Muzidima’s zoveel mogelijk thuis.

Onze optredens voor NLDoet op 13 maart 2020 in WZC Beukenstein in Driebergen en Amandelhof / Charim in Zeist waren de eerste optredens die wij in goed overleg uitgesteld hebben. Ons aanbod staat nog steeds….en wij zijn benieuwd wanneer deze optredens door kunnen gaan.

In APRIL géén 20e editie van het Smartlappenfestival Amersfoort én geen concert met shantykoor Westenwind. Ook alle optredens rondom koningsdag konden niet doorgaan want iedereen bleef nog steeds zo veel mogelijk thuis!

Het groots opgezette bevrijdingsconcert van Fidelio op 5 MEI in De Camp gaat ook niet door maar….. wij besluiten wél de mooie nummers in ons repertoire te houden.

Bij elkaar komen mocht weer vanaf 1 JUNI dus dat deden wij ook, en wel op zeer ludieke wijze. Zingen kan ook weer afstand, ruimte en ventilatie zijn hierbij van belang….., gelukkig heeft onze sponsor Gebr. van Egdom Transport, Op- en Overslag ruimte genoeg.

De Muzidima’s oefenen in JULI op 1,5 mtr van elkaar en dát vraagt toch wel wat oefening en…. hoe klinkt dat dan tijdens een optreden? In het Atrium van de Orangerie in Woudenberg klonk het fantastisch en daar konden de bewoners ook op veilige afstand vanaf de galerij bij hun voordeur naar ons luisteren.

AUGUSTUS vakantietijd maar dit jaar géén vakantiestop, omdat wij het zingen zo missen oefenen wij in wisselende samenstelling en zelfs op het vakantieadres van één van de Muzidima’s.

Vrolijke berichten in SEPTEMBER….! Als de coronamaatregelen het toelaten verzorgen de Muzidima’s in december een optreden voor Vereniging ‘Senioren Belangen’ Woudenberg/Scherpenzeel/Renswoude. Zij organiseren een diner bij Schimmel 1885 en wij zorgen voor een muzikale omlijsting.

In OKTOBER staan de Muzidima’s te popelen om weer aan de slag te gaan met nieuw repertoire, te meer omdat wij dat samen met Paul Brandsma een geweldig creatieve muzikale duizendpoot als zangcoach gaan doen.
Helaas moeten we nog even geduld hebben tot we weer met meer dan zes personen bij elkaar mogen komen.
Tot die tijd doen we allemaal thuis ons eigen creatieve ding op Muzidimagebied.

Dan horen wij in NOVEMBER dat de diners van Senioren Belangen bij Schimmel 1885 in december niet door kunnen gaan i.v.m. de strengere coronamaatregelen. Jammer natuurlijk, maar van uitstel komt géén afstel Als het in de loop van 2021 weer mogelijk is om met meer dan 100 personen samen te komen pakt de organisatie de draad weer op.

DECEMBER is voor ons Muzidima’s altijd een drukke maand met veel optredens waarbij we mensen blij maken met onze liedjes en vrolijke uitstraling.

Inmiddels is het JANUARI 2021 en komen er vaccins beschikbaar en gloort er licht aan het eind van de tunnel. Tot die tijd doen de Muzidima’s voorzichtig maar neem van ons aan dat wij staan te popelen om weer op te treden.

De Muzidima’s wensen u een schitterend en bovenal een gezond 2021 toe waarin we u snel weer persoonlijk hopen te ontmoeten tijdens onze optredens.

Verpleeghuis De Lichtenberg

Met ons kerstprogramma waren wij al eens te gast op het Jorisplein, het activiteitenplein van verpleegafdeling Klein Amersfoort van De Lichtenberg. Dit keer kwamen de bewoners naar Mariënhof een zaal die ook gebruikt wordt voor klassieke muziekevenementen.
Ons optreden bestond deze middag uit een vrolijk programma waar de bewoners bij mee konden zingen. Wij zorgden voor kleur, vrolijke noten en danspasjes en aan de reactie van de bewoners was te zien en te horen dat zij een fijne middag beleefden.

Of zoals activiteitencoach Ingrid op FB schreef:
??? Vrolijke noten ??? van de Muzidima’s vanmiddag. Van smartlappen tot evergreens in prachtig gekleurde outfits. W’ll meet again!

Nieuwjaarsreceptie SMBL en uitreiking Stille kracht trofee

In de overvolle ontvangstruimte van De Koningshof kerk werd al gezellig met een glaasje bubbels op het nieuwe jaar getoost en misschien was wel het belangrijkste onderwerp van gesprek…. wie ontvangt dit jaar De Stille Kracht Trofee!?
Maar eerst werden de gasten vermaakt met een variatie aan liedjes waarbij volop meegezongen werd, waarna wij plaats maakten voor het officiële gedeelte van de middag. Daarin werd door de wethouder RO van Leusden, Erik van Beurden de ‘Stille Kracht’ trofee uitgereikt.
Felicitaties klonken nog volop toen wij ons optreden vervolgden met vooral vrolijke liedjes, er werd volop meegezongen maar tijdens ‘Samen Zijn’ van Willeke Alberti werd er vooral heel zachtjes meegezongen.

Onder het genot van een hapje en een drankje hadden de Muzidima’s hun eigen evaluatiemoment van de nieuwjaarsbijeenkomsten bij Hotel Van der Valk Leusden.

Nieuwjaarsbijeenkomst bij Weekendtref Amersfoort

Wat een leuk optreden om dit nieuwe jaar mee te beginnen!
Terwijl de bezoekers van Weekendtref elkaar de handen schudden, de glazen geheven werden en er schalen met lekkere hapjes rondgingen werd er ook al gezellig meegezongen.

Natuurlijk was er ook een kort officieel moment waarbij door sprekers het wel en wee van 2019 en dit nieuwe jaar 2020 besproken werd.

Na de pauze werd het wat losser en werd er volop meegezongen en gingen de handen in de lucht. Weekendtreffers, wij wensen jullie alle goeds voor dit nieuwe jaar.

Huiskamerconcerten


Dit jaar waren we al twee keer eerder te gast in Brasserie De Hoffelijkheid van Verpleeghotel Bovenwegen waar veel bewoners en gasten tegelijk van onze muziek konden genieten, mede door onze geluidsinstallatie waren we tot achter in de zaal goed te verstaan.

Tijdens het kerstdiner mochten wij in de huiskamers van afdeling Corneille tussen de diverse gangen van het kerstdiner zingen. Onze geluidstechnicus verplaatste de geluidsbox van de ene naar de andere huiskamer en zette steeds passende muziek voor het gezelschap aan. Wij zongen zonder microfoons en er werd soms ook door de dinergasten met ons meegezongen, een gezellige avond met een echt kerstgevoel.

Proef de Biezenkamp 2019

Evenals vorig jaar zongen de Muzidima’s tijdens Proef de Biezenkamp en het was ook weer net zo gezellig als vorig jaar, en…… het was ook veel drukker dan vorig jaar!
Groepjes rond statafels en zittend aan de biertafels, jong en oud en alle leeftijden daartussenin amuseerde zich bij Proef de Biezenkamp en genoot van het lekkers dat er te krijgen was.
Vrolijke kinderen begeleidde ons met muziekinstrumentjes en er werd volop meegezongen.

Bij dit optreden werd de geluidstechniek verzorgd door geluidstechnici van Theater De Tuin uit Leusden. Theo, Ron en Henk bedankt! En…. fijn dat we in voorkomende gevallen een beroep op jullie mogen doen, wij zijn hier erg blij mee.

Kerstoptreden Woonzorgcentrum ’t Hamersveld Leusden

Wat is het toch fijn mensen blij te maken met onze muziek! Wij nodigen iedereen ook altijd uit om mee te zingen en meestal wordt er dan vooral meegezongen met de traditionele kerst liedjes zoals Stille Nacht, Midden in de Winternacht en De Herdertjes lagen bij Nachte. Natuurlijk zingen we veel meer bekende kerstmelodieën maar steevast horen we dat men echt in de kerstsfeer is gekomen door het meezingen van oude kerstliedjes.

Bovenwegen

Dit jaar mochten wij twee maal optreden in de gezellige ontmoetingsruimte van Verpleeghotel Bovenwegen.
Bij ons eerste optreden medio juni was het al een en al gezelligheid in Brasserie De Hoffelijkheid en daarom mochten wij op uitnodiging van Mijnheer Verbeek in december nog eens terugkomen om ons kerstrepertoire ten gehore te brengen. Ook dit werd weer een heerlijke middag waar we voor een volle zaal optraden en we de bewoners en hun gasten zagen genieten van herkenbare muziek uit vervlogen tijden en liedjes van nu.