50 jarig huwelijksfeest in De Hof

Na een korte zomerstop zijn de Muzidima’s alweer volop aan het optreden.
Ter gelegenheid van het 50 jarige huwelijksfeest van de familie van Kooten, traden wij voor een mooi gezelschap in De Hof van Renswoude op. Wij brachten daar een programma van liedjes die door bijna alle gasten meegezongen konden worden.
Natuurlijk zongen wij bij deze gelegenheid ook het ontroerende ‘Samen zijn’ van Willeke Alberti.

25 Jaar Appartementencomplex Zeilmakerij Leusden

15 Juni jl werd het 25-jarig bestaan van het appartementencomplex aan De Zeilmakerij gevierd. De bewoners waren uitgenodigd om naar Jeu de Boulesclub JBC De Hakhorst in Leusden te komen. Op deze prachtige locatie wachtte hen een leuk feest met een gevarieerd programma, met zang van de Muzidima’s, een heerlijk buffet omlijst met muzikale klanken van een strijkorkest en voor de liefhebbers was er de mogelijkheid om Jeu de Boules te spelen.

Onder het genot van een verkoelend drankje op het terras, vertrouwde een van de gasten mij toe dat hij -door onze muziekkeuze- een groot deel van zijn leven aan zich voorbij had zien trekken. Geweldig wat muziek met mensen kan doen!

Warande Verpleeghotel Bovenwegen

In de lobby van verpleeghotel Bovenwegen was het deze zaterdagochtend gezellig druk. Onder het genot van een kopje koffie genoot ons publiek van een gezellige mix van herkenbare muziek van de jaren zestig tot heden. En wat is het dan fijn om te zien dat de mensen het naar hun zin hebben en meezingen.
Het grootste compliment kregen we in de pauze…., een bewoner genoot zo van ons optreden dat hij de bewoners van Bovenwegen een kerstoptreden van de Muzidima’s cadeau doet. Natuurlijk komen wij daar graag in december voor naar Zeist.

Na elk optreden hebben wij een evaluatiemoment, dit keer tijdens de lunch in een gezellig restaurant onderweg naar ons volgende optreden

Cultuurraad voor Ouderen IJsselmonde

Op uitnodiging van de Cultuurraad voor Ouderen IJsselmonde traden wij 19 mei op in Het Podium van IJsselmonde Islemunda.
Optreden in een theater heeft altijd iets extra’s, de akoestiek is geweldig en aan licht- en geluidstechniek is geen gebrek. En…. natuurlijk de senioren die speciaal naar het theater waren gekomen om de Muzidima’s te zien en te horen.
In Islemunda huist ook brasserie “Op Zuid”, voor en na afloop van ons optreden kwamen we daar in gesprek met bezoekers van ons optreden en hebben we nog menig complimentje ontvangen en flyers uitgedeeld.

Sint Catharina Geloofsgemeenschap Nijkerk

Een gezellige middag in Nijkerk, waar we optraden voor een groep senioren. In een halve cirkel om ons heen gezeten kon iedereen ons goed zien en meezingen en bewegen met de liedjes.
Omdat Koningin Maxima op 17 mei jarig is, kreeg deze middag een oranje tintje mee, zoals o.a. bij de heerlijke gebakjes. De Muzidima’s gingen nog iets verder en vonden dit een mooie gelegenheid om in rood, wit, blauwe kleding op te treden.

50-jarig huwelijksfeest

Geweldig! Wat is het leuk als je elkaar na 50 jaar huwelijk nog weet te verrassen. Over de repertoirekeuze was goed nagedacht. Peter had voor Ellen een aantal mooie liefdesliedjes uit ons repertoire gekozen, waarvan hij er ook een paar met ons meezong. Terwijl Ellen en Peter omringd waren door familie en vrienden zongen wij “Samen Zijn” van Willeke Alberti en zagen wij een mooie familie samen zijn.

Ellen en Peter het was leuk om op jullie feest te zingen en de finale van jullie feest mee te maken, dank jullie wel voor de gastvrijheid.

Cultuurraad voor Ouderen IJsselmonde presenteerde

De Stichting Cultuurraad voor Ouderen IJsselmonde
presenteerde op zondag 19 mei

”Muzidima’s

Een prachtig tuinfeest

Een mooier decor voor een tuinfeest is haast niet denkbaar, het frisse lentegroen als achtergrond voor de uitbundig bloeiende heesters en de bloeiende plantenbakken waar de tenten mee aangekleed waren….. alles was tot in de puntjes verzorgd.

Dit feest ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijksfeest van de bewoners van dit paradijsje leerde ons dat het geheim van een lang huwelijk veel met water te maken heeft.

Zoals water bij de wijn doen en dat werd mooi in beeld gebracht met een waterfontein die water in wijnglazen liet klateren terwijl een dichteres een gedicht over de macht en kracht én de heilzame werking van water voordroeg.

Met onze kleding uit de jaren zestig en onze repertoirekeuze van de zestiger jaren tot nu pasten wij helemaal in dit prachtige decor.

Smartlappenfestival Amersfoort 2019

Ook dit jaar hebben de Muzidima’s weer met veel plezier meegedaan aan het fantastisch goed georganiseerde Amersfoortse Smartlappenfestival.

Ons eerste optreden was op het Lieve Vrouwenkerkhof en al was het nog een beetje vroeg voor een vol plein met toehoorders…., wij genoten daar op een terrasje van het zonnetje én de muziek van De Gezellige Noten uit Herpen.
Meteen bij ons eerste optreden kregen wij al veel enthousiaste reacties op onze nieuwe liedjes.

Ons volgende optreden hadden wij in de Sint Aegtenkapel. Deze kapel heeft een prachtige akoestiek en zitplaatsen en is dus als binnenlocatie een aanwinst voor het festival.

Ons laatste optreden vond plaats op de Groenmarkt, waar al veel koren na hun laatste optreden terugkeerden voor de traditionele samenzang onder leiding van Peter Bruys en Peter Mohr.

En vraagt u zich af….., wie is toch die artistiek ogende man in zijn zandkleurige jas!? Hij heet Rinus en is één van onze eigen geluidstechnici die ons bij reguliere optredens begeleiden. Rinus bediende bij alle podia onze laptop, waardoor we a la minute onze muziekkeuze op het aanwezige publiek af konden stemmen. Rinus bedankt, je was weer TOP!

Smartlappenfestival Amersfoort 2019 was weer een topdag met leuke optredens en verrassende ontmoetingen met oude bekenden.
Jeanitha en Martijn bedankt voor jullie begeleiding en het maken van de vele leuke foto’s.
En ja… het was natuurlijk wel een beetje frisjes maar met het zonnetje erbij en onze warme jassen als we van het podium afkwamen was het toch best te doen.

25 Jaar Sint Jozef Wervershoof

In de tweede week van april werd in Wervershoof het 25-jarig jubileum van woon-zorgcentrum Sint Jozef gevierd en in en rond het woon-zorgcentrum was het daarom prachtig versierd met tulpen. De hele week waren er diverse activiteiten en optredens en de vrijwilligers zorgden dat het de bewoners aan niets ontbrak. Een man maakte een dansje met een vrijwilligster en velen zongen uit volle borst mee, het is jammer dat we daar geen beelden van mogen laten zien, maar een feest was het.
In West-Friesland liggen misschien wel de mooiste tulpenvelden…. en als bedankje kregen alle Muzidima’s en onze technici daarvan een prachtige bos mee naar huis zodat wij thuis ook nog konden nagenieten van dit leuke optreden.

De tijd dat de Muzidima’s voornamelijk in het midden van het land optraden ligt achter ons, want inmiddels ontvangen we aanvragen uit het hele land. Van Rotterdam tot in Grou en van Zuid-Limburg tot uit West-Friesland ontvangen wij uitnodigingen om op te komen treden.
Onze evaluatielocatie ligt daardoor ook steeds vaker ver van huis, dit keer bij eetcafé ’t Fortuin in Wervershoof waar we heerlijk geproefd, gepraat en genoten hebben.
We komen hier graag nog eens terug.